Målarprinsen – nedladdning

Information om nedladdning

Kartfilen finns på nedanstående internetadress.

För att använda kartan som GPS-karta ska du först installera gratisappen Avenza Maps (finns för Android, Iphone och Windows).

Aktivera importfunktionen i appen genom att klicka på plustecknet. Välj sedan “Ladda ner eller importera en karta”. Under rubriken “Importera dina egna kartor” finns det flera alternativ. Det enklaste är att kopiera adressen nedan och klistra in den i alternativet “Från Webben”. (OBS! Det kan ta en liten stund innan kartan laddas ner, och eventuellt måste du upprepa proceduren.) Om du har flera kartor bör du i stället ladda ner filerna till din dator och sedan förvara dem på molntjänsten Dropbox (Dropbox.com). Därifrån är det också enkelt att importera. Den stora fördelen med detta är att du enkelt kan byta karta; i gratisappen får du nämligen bara ha en karta aktiv åt gången. Du laddar ner filen till din dator genom att klistra in adressen i adressfältet i din webbläsare. Filen hamnar i mappen Nedladdade filer (eller Downloads).

Om du själv vill skriva ut kartan måste du först expandera zip-filen. Du får då två filer och det är tif-filen som är själva kartan (bildfilen). Tfw-filen innehåller bara koordinatdata.

Mycket nöje på promenaden!

/Ingmar

http://media2.rundslingor.se/maps/19463/Balder.zip